Connect with us

Вдъхновяващо

5 Интересни навика на милиардерите!

Интересно е да се разгледат по-отблизо навиците на милиардерите. Ако финансовата независимост е важна за вас, трябва да се поучите от хора, които вече са я постигнали.
Понастоящем има около 1,810 милиардера по целия свят. Само 197 от тях са жени. Един от последните милиардери е 25-годишният основател на Snapchat Evan Spiegel, който разработи приложението заедно с партньора си Боби Мърфи през 2011 г. и определено е далеч от пенсионната възраст. Един от най-старите милиардери в света е 100-годишният банкер Дейвид Рокфелер, който започва своята кариера на най-ниската позиция като помощник-мениджър в отвъдморския отдел на известната банка Chase Manhattan Bank и се издига до позицията на главен изпълнителен директор.

Всяка година списание „Форбс“ събира данни за супер-богатите в света. Може да се види, че тези хора са много сходни по отношение на техните навици – дори ако някои от тези навици са доста странни.

По-долу „НЕВЕРОЯТНО“ изброява 5 навика на  милиардерите

5. Те ​​медитират
Науката се съгласява, че в допълнение към подобряването на собствената си памет, редовната медитация укрепва имунната система и води до куп други ползи (като намаляване на болката, подобряване на съня и насърчаване на творчеството). Предприемачите и милиардерите като Рей Далио (основателят на Bridgewater Associates), Джак Дорси (изпълнителен директор на Twitter) и медийният магнат Опра Уинфри не се отказват от този навик.

4. Те стават рано
Времето за повечето от тях е истински лукс. Ето защо някои от най-богатите хора в света стават рано, за да се възползват максимално от деня. Джак Дорси, главен изпълнителен директор на Twitter и Square, започва деня си в 5:00 сутринта, за да медитира.

3. Те даряват
Майкъл Блумбърг, главен изпълнителен директор на „Блумбърг Медия“, вече е дарил около 3 милиарда от своите активи. Уорън Бъфет и Бил Гейтс също преследват същия подход, като създават „Подаването на залог“, който призовава милионерите и милиардерите да дарят половината от богатството си за благотворителност. Някои от членовете дори са се съгласили да предадат 99% от своите активи.

2. Те следват страстта си
Стив Джобс каза: „Трябва да намерите това, което обичате.“ Ако търсите финансово богатство и не следвате вашата страст, вероятно ще имате трудности. Нито Стив Джобс, нито Бил Гейтс преследват основната цел да спечелят богатство. Те преследват тяхната страст, преди всичко. Това, което последва, беше благоденствието – като приятно нежелан ефект.

1. Те се обграждат с други успешни хора
Правилният начин на мислене е едно от най-важните активи на супер богатите. Финансово независими и успешни хора мислят извън кутията, като се стремят към психическо разрастване и винаги разширяват хоризонтите си. Ето защо те се обграждат с други успешни и интелигентни хора, които разбират, вдъхновяват и винаги ги обогатяват.

Разбира се, навиците на милиардерите не са единствената гаранция за финансова независимост. Все пак един или друг съвет помага да се използва по-ефикасно потенциалът на неговото време.

Continue Reading
Girl in a jacket
Кликни за коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Вдъхновяващо

Girl in a jacket
Нагоре