Connect with us

Вдъхновяващо

7 ИЗНЕНАДВАЩИ неща, които биха ПОДОБРИЛИ НАСТРОЕНИЕТО ви.

Всеки нов ден ни носи нови предизвикателства, възникват нови проблеми или просто се събуждаме в лошо настроение без никаква очевидна причина.
Може би сте сингъл и не се чувствате весели тези дни, или може би сте във връзка и имате много неща в ума ви, които ви тревожат. Каквато и да е ситуацията, винаги е възможно да се подобри настроението ни чрез определени дейности.

Може би те няма да решат проблема, но определено ще ви помогнат да подобрите настроението си, така че да можете да се справите по-лесно с проблемите. Ето какво можете да направите:

1. Водете си дневник
Това не трябва да е нещо обичайно за вас, защото когато сте били дете, със ситурност сте си водили дневник. Това е начин да се освободите от отговорност, особено ако нямате смелостта да говорите за вашите чувства и да ги обсъдите с някого. Плюс това, това е чудесен начин да разберете какво точно тревожи, тъй като много пъти не можем да видим нещата ясно, докато не ги напишем.

 

2. Направете нещо необичайно
Прекарваме по-голямата част от живота си в нещата, с които сме свикнали, като ги повтаряме отново и отново. Лесно е да се отегчите или да изпаднете в лошо настроение в крайна сметка. Ето защо трябва да напуснете зоната си на комфорт за известно време. Това не означава, че трябва да изложите на опасност здравето си, просто означава, че трябва да опитате нещо ново от време на време – ако има нещо, което се страхувате да направите, дори да е малко нещо като да започнете уроци по танци,го направете и  ще се гордеете със себе си,а  и ще научите нещо ново. Това ще създаде ендорфин, който събужда нашето положително настроение.

3. Бъди любезен
Когато сте любезни към други хора и животни, това винаги влияе положително на вашето настроение. Когато съзнателно помагате на друг човек, без значение колко малко е помощта, ще се почувствате много по-добре. Помагането на други, които са по-малко щастливи от нас, увеличава нивата на допамин и серотонин в мозъка ни. Същите неща се случват, когато се грижим или играем с животни – те ни понижават кръвното налягане и ни карат да се чувстваме чудесно.

 

4. Прекарайте по-малко време в социалните мрежи
Вместо да се чувстваме по-добре, социалните мрежи често са склонни да ни поставят в лошо настроение – много хора проверяват обществените профили на други хора, сравняват се с другите, в крайна сметка стигат до извода, че всички останали са по-добре от тях , а това обикновено не е вярно, но въпреки това не трябва да обръщате внимание на други публикации и снимки. По-добре е да излезем навън, да се срещнем с близки хора, които ни карат да се чувстваме добре и да се радваме, вместо да седим сами пред нашите лаптопи и да завиждаме на всички останали.

5. Разтягане
Протягането има много предимства, единият от които е намаляването на стреса – няма нищо по-добро от започването на деня, с  разтягане в спалнята или в задния двор,а то  подпомага кръвообращението, пробужда вашите мускули и повишава нивото на ендорфини – опитайте се да правите това една седмица ще забележите колко по готови и енергични за новия ден сте.

6. Градинарство
Винаги е възможно да отглеждате собствена градина, независимо дали живеете в къща или в апартамент. Градинарството е доказано, че ни помага да се борим с депресията и да се успокоим. Ако притежавате къща, единственото нещо, което трябва да направите, е да излезете в задния двор и да създадете магията. Ако живеете в апартамент, може би има шанс да направите градина на покрива – това не е толкова сложно: просто ви трябва няколко растителни вида лесни за разрастване, висококачествени маркучи за вода, които лесно се монтират и сте готови. Можете също така да създадете място само за вас, където можете да медитирате и да се отпуснете и да го напълните с ароматни билки.

7. Танцуване
Тази дейност подобрява нашето емоционално и физическо здраве. Няма правила как да танцувате и какво – избирайте каквото ви се струва в този момент приятно и танцувайте! Танцът е страхотен бустер за настроение и начин да се отървете от отрицателните емоции.

Всичко на всичко

Всеки изпада в лошо настроение от време на време и е напълно нормално. Въпросът е да не си позволим да останем така дълго – не е добре за нас или за нашите отношения.

Continue Reading
Girl in a jacket
Кликни за коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Вдъхновяващо

Girl in a jacket
Нагоре