Connect with us

Вдъхновяващо

8 неща, които да помните, когато всичко се обърка

Посети другият ни проект – Веселата Страничка и ни последвай във фейсбук, ако статията ти е била интересна!

 

Щастието не е липса на проблеми, а способността да се справяш с тях. Представете си всички неща, които умът ви би могъл да постигне, ако не е толкова обременен от ежедневната ви борба. Винаги гледайте това, което имате, вместо онова, което сте изгубили. Защото не е важно какво светът ви е отнел; важно е какво правите с това, което ви е останало.

Ето няколко мотивиращи реда за моментите, когато се нуждаете най-много:

  1. Болката е част от израстването

Понякога животът затваря врати, защото е време да продължим напред. И това е нещо хубаво, защото често отказваме да продължим, освен ако обстоятелствата не ни принудят. Когато времената са трудни, напомнете си, че болката не идва без цел. Преживейте онова, което ви е наранило, но никога не забравяйте какво ви е научило.

Само защото имате трудности, не означава, че се проваляте. Всеки голям успех изисква борба. Хубавите неща изискват време. Бъдете търпеливи и позитивни. Всичко ще се нареди; може би не веднага, но евентуално.

  1. Всичко в живота е временно

Когато завали, дъждът все някога спира. Всеки път, когато ви наранят, раната минава. След мрака винаги има светлина – напомня ви се всяка сутрин, но все пак често забравяте и вместо това избирате да вярвате, че нощта ще трае вечно. Но няма. Нищо не е вечно.

Ако сега ви е добре, насладете се на това време, защото все някога ще свърши. Ако нещата са зле, не се тревожете, защото и това ще отмине. Само защото животът не е лесен в момента, не означава, че може да се смеете. Само защото нещо ви тревожи, не означава, че не може да се усмихнете. Всеки момент ви дава ново начало и нов край. Получавате втори шанс всяка секунда. Само трябва да го приемете и да се възползвате от него.

  1. Тревогите и оплакването не променят нищо

Хората, които се оплакват най-много, постигат най-малко. Винаги е по-добре да се опиташ да направиш нещо и да се провалиш, отколкото да не правиш нищо и да успееш. Не е свършило, ако сте изгубили; свършва, ако не правите нищо и само се оплаквате. Ако вярвате в нещо, продължавайте да опитвате. Не позволявайте на сенките на миналото да помрачат прага на бъдещето ви. Да прекарате днешния ден, оплаквайки се за вчерашния няма да направи утрото по-светло. Нужни са действия. Позволете на онова, което сте научили, да подобри живота ви. Направете промяна и никога не поглеждайте назад.

Независимо какво се случва в дългосрочен план, помнете, че истинското щастие идва само когато спрете да се оплаквате от проблемите си и започнете да бъдете благодарни за всички проблеми, които нямате.

  1. Белезите ви са символи на силата ви

Никога не се срамувайте от белезите, с които ви е дарил живота. Белегът означава, че болката е минала и раната е заздравяла. Означава, че сте покорили болката, научили сте урок, станали сте по-силни и сте продължили напред. Белегът е татуировка на триумфа, с която да се гордеете. Не позволявайте на белезите да ви държат заложници. Не им позволявайте да ви накарат да живеете в страх. Не можете да накарате белезите от живота да изчезнат, но можете да промените как гледате на тях.

  1. Всяка малка борба е крачка напред

В живота търпението не е чакане, а способността да запазите добро поведение, докато работите върху мечтите си, знаейки, че усилията си заслужават. Ако ще се опитвате, вложете времето и дайте всичко от себе си. Иначе няма смисъл да започвате. Това може да означава да изгубите стабилност и удобство за момент, дори и разсъдъка си понякога. Може да означава да не се храните или да спите където сте свикнали. Може да означава да изпитате границите на зоната си на комфорт. Може да означава да жертвате връзки и всичко познато. Да приемате подигравки. Да прекарате много време в самота. Самотата обаче е нещо, което прави много велики неща възможни. Дава ви пространството, от което се нуждаете. Всичко останало е изпитание за упоритостта ви, за това колко много го желаете.

  1. Негативността на останалите хора не е ваш проблем

Бъдете позитивни, когато около вас са негативни. Усмихвайте се, когато другите се опитват да ви повалят. Това е лесен начин да поддържате ентусиазма и фокуса си. Когато другите ви третират зле, продължавайте да бъдете се бе си. Не позволявайте на нечий песимизъм да промени вас. Не можете да вземате нещата твърде лично, дори да изглеждат такива. Рядко хората правят неща заради вас. Правят ги заради себе си.

И най-вече, не се променяйте, за да впечатлите някой, който казва, че не сте достатъчно добри. Променете се, защото ще ви прави по-добър човек и ще ви донесе по-светло бъдеще. Хората ще говорят, независимо от това какво и как правите. Мислете за себе си, преди да се тревожите какво мислят останалите. Ако силно вярвате в нещо, не се страхувайте да се борите за него. Голямата сила идва от преодоляването на онова, което другите смятат за невъзможно.

  1. Онова, което е писано, ще стане

Истинската сила идва, когато имате много за какво да плачете и да се оплаквате, но вместо това изберете да се усмихнете и да оцените живота. Във всяко препятствие пред вас има по нещо положително, но трябва да отворите сърцето и ума си, за да го видите. Не можете да накарате нещата да се случат насила. Можете само да полудеете, опитвайки се. В даден момент трябва да се откажете и да оставите да се случи каквото трябва.

Накрая животът се свежда до доверяване в инстинктите, поемане на рискове, губене и откриване на щастие, оценяване на спомените и учене от опита. Пътуването е дълго. Трябва да спрете да се тревожите, да се чудите и да се съмнявате на всяка крачка по пътя. Смейте се на объркването, живейте съзнателно в момента и се наслаждавайте на живота, докато се разгръща. Може да не се окажете където сте искали да отидете, но ще пристигнете точно там, където е трябвало да бъдете.

  1. Не спирайте

Не се страхувайте да се изправите – да опитате отново, да обичате отново, да живеете отново, да мечтаете отново. Не позволявайте на суровия урок да почерни сърцето ви. Най-добрите уроци на живота често се научават в най-тежките моменти и от най-големите грешки. Ще има времена, когато сякаш всичко възможно се обърква. И може да ви се струва, че завинаги ще останете на дъното, но няма. Когато мислите да се откажете, помнете, че понякога нещата трябва много да се объркат, преди да се оправят. Трябва да преминете през най-лошото, за да стигнете до най-хубавото.

Животът е труден, но вие сте по-силни. Намерете силата да се смеете всеки ден. Намерете куража да се чувствате различни, но красиви. Намерете в сърцето си онова, което да разсмее и другите. Не се измъчвате за неща, които не можете да промените. Живейте просто. Обичайте щедро. Говорете истината. И дори да не успявате с всичко, продължавайте само напред.

 

Посети другият ни проект – Веселата Страничка и ни последвай във фейсбук, ако статията ти е била интересна!

Continue Reading
Girl in a jacket
Кликни за коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Вдъхновяващо

Girl in a jacket
Нагоре