Connect with us

Свят

Какво би станало, ако Земята всъщност беше ПЛОСКА?

Има много страници и сайтове, които се застъпват за така наречената теория на плоския свят, която научно не е възможна. Има  закони на физиката и гравитацията, които влизат в сила, и които не могат и няма да подкрепят подобно понятие. Тези факти ще ви отворят очите за такива погрешни схващания, които ще ви покажат какво ще се случи, ако земята се окаже плоска.

1.Ами ако Земята всъщност се окаже равна
Такава теория би довела и до въпросите, как ще работи гравитацията? Какво ще кажете за часовите зони? Ще има ли промяна в сезоните. Какво ще кажете за ежедневните дейности или деня и нощта. Би ли съществувал и животът? Е, ето какво ще стане.

2.Тежестта ще бъде твърде силна
Това е силата на гравитацията, която държи една планета като едно цяло, която прави планетата това, което е. Ако земята се окаже плоска и оформена като палачинка, гравитацията ще бъде концентрирана към центъра на земята и притеглянето на тежестта ще бъде изключително силно.

3.Няма да можете да ходите към ръба
Силата на гравитацията би била толкова силна за теб, че тялото ти ще бъде издърпано обратно. Земята ще се чувства като склон, който ще става все по стръмен като се движим.

4.Това би ви накарало да се чувствате така, сякаш сте се катерили на стръмен хълм
Всяка стъпка, която взимате към ръба на Земята, ще бъде огромно усилие, което ще го правите наистина трудно, все едно катерите планина или стръмен хълм, който става все по-стръмен.

5.Зад теб и надолу щеше да е същото
Когато най-накрая стигнете до ръба, гледайки зад вас и гледайки надолу, ще бъде едно и също нещо и тогава ще се почувствате като в последните мигове на Джак и Роуз от Титаник, когато те са в океана и потъват.

6.Вода и дървета
Водата ще се всмуче в центъра на земята и дърветата ще започнат да се развиват диагонално от центъра на тежестта.

7.Равна земя в пространството
Според плоските земни теоретици слънцето се върти около Земята. Какво би станало, ако слънцето всъщност се върти в космоса, за разлика от сегашното състояние на земята около слънцето?

8.Няма да има часови зони

9.Щеше да има само дневна светлина
Слънцето ще грее и горната и долната част на планетата. Няма да има сезони като лято и зима и няма да видите неща като слънчево затъмнение.

Continue Reading
Girl in a jacket
Кликни за коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Свят

Girl in a jacket
Нагоре