Connect with us

Забавно

ПИЦАТА може да ви направи ПО-ПРОДУКТИВНИ на работното място, според ново изследване!

Докато всички трябва да поддържате илюзията, че обичате работата си, („Обичам шефа си! Да, аз бих искал да оставам до късно всеки ден тази седмица! Не, не се занимавайте с повишаване на заплатата!“) няма никакво съмнение, че малък стимул може да направи чудеса.
Работодателите често забравят да ви стимулират, за да станете по-продуктивни, но изглежда, че има едно, много просто нещо, което всички забравят, а помага много!

ПИЦА!

Според проучване от книгата на психолога Дан Арили, „Отплата: Скритата логика, която формира нашите мотивации“, пицата може да бъде ключът към увеличаване на производителността на работното място.

В проучването, Арили взема служители, които доброволно се подлагат на теста.

В началото на седмицата всеки участник получил един от трите стимула за по-добра работа – една обещаваща пица, бонус от 20 паунда (27 долара) и един рядък комплимент от шефа. Някои работници не получават никакъв стимул, така че да работят както обикновено.

След първия ден. хората които са получили пица оглавяват първото място по продуктивност, като я увеличават с 6,7% спрямо контролната група. Онези, които получават комплимент от шефа, междувременно подобряват производителността си с 6,6%, така че не са далеч от върха. Пица и ласкателство, кой би си помислил, че това е ключът?

Изненадващо, най-лошият мотиватор в експеримента е кеш бонуса – увеличавайки производителността само с 4,9%.

Тъй като седмицата продължава, комплиментите в крайна сметка печелят над пицата, но Ню Йорк Таймс отбелязва, че Арили вярва, че пицата ще е на първо място, ако е изпълнен първоначалният замисъл – пицата да бъде доставена по домовете на работниците.

Замислете се ….

 

Continue Reading
Girl in a jacket
Кликни за коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Забавно

Girl in a jacket
Нагоре