Connect with us

Вдъхновяващо

Силата на човешкия дух- да прекосиш сам 2 700 км в пустинята

 

Често хората се ограничаваме с мислите, че има неща, които не можем да постигнем, без да осъзнаваме всъщност колко голяма сила притежаваме в себе си. Но един човек определено е знаел относно съществуването на тази сила.

Това е историята на австралийката Робин Дейвидсън, която изминава разстоянието от 2 700 км през пустините на Западна Австралия, с крайната си цел да достигне океана, съпътствана единствено от своето черно куче и използвайки камили за предвижването си.

Колкото и страхотно да звучи, казано дори само по този начин, още по- страхотно е, когато се запознаете с цялата история. Въпреки че много хора са се опитали да я убедят, че това е нещо налудничаво и няма да успее да премине разстоянието сама, Робин им доказва, че стига да искаш нещо много силно и да си готов да вложиш действия в него, резултатът винаги ще бъде на твоя страна.

 

ПОДГОТОВКА

Тя работи безплатно в продължение на няколко месеца, преди да започне своето пътешествие, с уговорката, че накрая щe й бъдат дадени нужните камили в замяна. Тази уговорка обаче не се изпълнява, но това не разклаща силния дух на момичето, защото през тези месеци натрупва знания за камилите, които прилага в последствие, като прекарва общо 2 години в изучаване на поведението на животните и учейки се да оцелява в условията на пустинята.

Преди да тръгне на път, тя се свързва с известното списание „National Geographic“ с молбата да спонсорират приключението й, защото има нужда от средства. За свое щастие, по- късно ги получава, но с условието няколко пъти да бъде посещавана от фотограф, който да запамети моментите от това преживяване. По този начин тя се прочува в цялата страна и то с прозвището си на „камиларката“.

 

В ПУСТИНЯТА

През пътешествието си, Робин среща много трудности, всяка от тях опитваща се да я откаже от целта й, но безуспешно. Налага се да убие кучето си, което влиза в досег с отрова, лишавайки се от своето единствено другарче.

На прага да се откаже от крайната си точка, тя получава вдъхновение не от какво да е, а от детска рисунка, донесена й от фотографа, изобразяваща пътешественичката, заедно със своите камили и куче. Дете, което се вдъхновява от историята й, изпраща рисунка, която вдъхновява нарисуваното момиче да продължи напред. Така се и развиват събитията, като няколко седмици по- късно, Робин достига океана, гмурвайки се във водите му, изпълнена с щастието, че не се е отказала от мечтата си, но най- вече- от себе си.

 

СЛЕД КРАЯ

В последствие тя пише статия за списанието, без началните намерения да го направи, като след време издава и собствена книга, а години по- късно излиза и игралният филм „Tracks“, проследяващ приключението й. Приключението, осъществило се през 1977 година, но все още продължаващо да съществува напред във времето.

Тази история е вдъхновяваща не само с мисълта да се бориш за мечтите си, а и показва колко силен можеш да бъдеш за самия себе си. История, изобразяваща едно пътуване не само към океана, а и към истинската същност на човека.

Автор: Ивелина Николова

Continue Reading
Girl in a jacket
Кликни за коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Вдъхновяващо

Girl in a jacket
Нагоре