Connect with us

Вдъхновяващо

“The burning house“- какво бихте взели със себе си, ако домът ви е в пламъци?

 

Често забравяме кои са истински стойностните неща в живота ни и когато настъпи такъв момент, просто се питам- „Какво бих спасила, ако къщата ми е изпълнена с пламъци?“. Отправям този въпрос и към вас. Какво бихте спасили от пламъците? Кое е най- ценното нещо, което притежавате? Преди да отговорите, нека ви разкажа и за проекта „The burning house“, за да придобиете по-добра представа за цялата идея.

Какво представлява „The burning house“?

Това е проект, създаден с основната концепция да определим какви са ценностите в живота ни, като в ситуация на разярил се пожар, трябва да изберем най- стойностните си от материална гледна точка неща. Определяме ги като такива, защото няма еквивалент, който да може да ги замени по някакъв начин. Не е като да имате нови готини бели кецове и да рискувате живота си, бягайки към пламъците на дома си, за да ги спасите, а да оцените това, което чувствате като незаменимо. Може би си мислите за семейни албуми, видеозаписа от сватбата ви, или просто нещо, дадено ви от любим човек, което има висока сантиментална стойност за вас. Общо взето това отразява вашите интереси, ценности и минало.

„The burning house“ е сайт, където хората споделят снимки на нещата, които биха взели със себе си при настъпване на такава ситуация. По този начин, това се превръща в интернет пространство, където всеки може да сподели своите представи за истински ценните неща в живота си. Ето и няколко примера:

 

Име: Томас Ауер

Възраст: 21 години

Държава: Чехия

Списък с неща:

ловна карабина „Browning“;

телефон;

лаптоп;

кученцето „Ара“;

DSLR фотоапарат;

портфейл с документи;

хард диск със снимки.

 

Име: Силвия

Възраст: 18 години

Държава: Испания

Списък с неща:

шапка, като тази на Шерлок Холмс;

фотоалбум със снимки на родителите й;

инструменти за рисуване;

тефтер с рисунки.

 

Име: Ана-Мария

Възраст: 67 години

Държава: Белгия

Списък с неща:

снимки на починали членове от семейството;

училищни есета;

плюшено мече с герданче от пръстените на гълъбите на баща й;

памет с дигитални снимки;

”Le Guide Culinaire” 1912г.- единствената готварска книга на баща й.

 

Ако проявявате интерес да видите повече от предметите, които хората ценят толкова силно, можете да ги погледнете в „Топ 7 неща, които хората биха спасили от горящия си дом“.

Нека се върнем към първия въпрос- какво бих спасила, ако къщата ми е изпълнена с пламъци? Бих спасила тефтер, в който съм описвала свои лични преживявания, изпълнени с многобройни спомени и съпътстващи ги емоции. Така, ако един ден се случи нещо с паметта ми, ще мога да го прочета и по някакъв начин да се върна обратно към истинската си същност.

Е, аз отговорих на този въпрос, сега е ваш ред, като това е един добър експеримент, чрез който да разграничите истински важните неща от останалите, питайки се: „Кое е нещото, което ценя най-силно в живота си?“

Автор: Ивелина Николова

Continue Reading
Girl in a jacket
Кликни за коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от Вдъхновяващо

Girl in a jacket
Нагоре